Ananas en kokosnoot smoothie
Exotische ananaskokosnotensmoothie met Spaanse peper.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikte product: Chivers Lemon Curd
Voorbereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 2 porties:
– 1 ananas
– 3 passievruchten
– ½ theelepel koriander, gemalen
– ½ theelepel currypoeder, mild
– 1 snufje chili, gemalen
– 100 g Chivers Lemon Curd
– 250 ml kokoswater
– 2 eetlepels kokosnootchips
– 2 stengels citroenmelisse
Benodigd keukengerei: mes, bord, blender, 2 glazen (à 400 ml)
Voorbereiding:
1. Kwart de ananas en verwijder de steel. Schil en hak deze ruw. Kwart de resterende ananas nogmaals en zet deze apart.
2. Halveer de passievruchten en breng pulp teweeg. Combineer de ananas en passievrucht met koriander, curry en chilipoeder in een blender. Voeg Chivers Lemon Curd toe en vul aan met kokosdrank. Pureer dit stevig.
3. Was de balsem en schud deze droog.
4. Vul de smoothies in glazen (400 ml) en garneer met ananascarving, kokosnootschilfers en citroenmelisse.
