Couscousalade en citrusvinaigrette
Couscousalade met peultjes en citrusvinaigrette.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikte product: Chivers Lemon Curd
Voorbereidingstijd: ca. 30 minuten
Kooktijd: ongeveer 5 minuten
Ingredienten voor 2 porties:
Voor de salade:
– 100 g couscous
– 1 theelepel kerriepoeder
– Zout
– 30 g frisse salade
– ½ radicchio
– 50 g mango
– 100 g bonenmix (blik)
– 1 biologische sinaasappel
– 2 eetlepels pinda’s, gezouten
Voor de vinaigrette:
– 1 biologische limoen
– 2 el water
– 1 eetlepel Chivers Lemon Curd
– 8 eetlepels olijfolie
– Zout
– peper
Benodigd keukengerei: fornuis, pot, plank, mes, kom, garde, zeef, vork, 2 glazen potten (à 500 ml)
Voorbereiding:
1. Bereid de couscous in heet water met kerrie en zout.
2. Was de limoen voor de vinaigrette, dep deze droog, wrijf de huid uit en pers het sap eruit. Vermeng limoen en sap met water en Chivers Lemon Curd tot een gladde massa. Roer de olijfolie langzaam door en breng deze op smaak met zout en peper.
3. Was de salade, schud deze droog. Was de radicchio, schud deze droog en snijd deze in dunne reepjes. Was de mangetout en snij de reepjes. Spoel bonen en giet deze af. Schil de sinaasappel. Verwijder tegelijkertijd de witte huid volledig. Verwijder filets.
4. Maak de couscous los met een vork en verdeel in 2 glazen potten (à 500 ml). Leg de peulen, verse salade, bonen, radicchio en oranje filets achter elkaar in het glas. Bestrooi met pinda’s en blus met vinaigrette.
