Salsiccia met gebakken aardappelen
Salsiccia met gebakken aardappelen en sinaasappel- en tomatensaus.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikte product: Chivers English Orange Marmalade
Voorbereidingstijd: ca. 30 minuten
Baktijd: ca. 30 minuten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 2 porties:
Voor de gebakken aardappelen:
– 2 grote aardappelen
– 2 takjes rozemarijn
– Zout
– 6 eetlepels olijfolie
Voor de saus:
– 1 teentje knoflook
– 600 g tomaten
– 4 eetlepels olijfolie
– 100 g Chivers Engelse oranje marmelade
– 100 g suiker
– 80 ml witte wijnazijn
– 1 steranijs
– ½ kaneelstokje
– Zout
– peper
Voor de worst:
– 4 lente-uitjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 4 salsicce
Benodigd keukengerei: oven, bord, vork, aluminiumfolie, roest, fornuis, pan, mes, pan
Voorbereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen, dep deze droog en prik rondom met een vork. Was de rozemarijn en schud deze droog. Breng de aardappelen op smaak met zout, besprenkel deze met olijfolie en wikkel ze met rozemarijn in aluminiumfolie. Kook 40-45 minuten op een middelhoog rek in de oven.
2. Schil in de tussentijd knoflook voor de saus en snijd deze fijn. Was de tomaten, dep deze droog en snijd ze grof. Verhit de olijfolie in een pan.
3. Voeg Chivers English Orange Marmalade en suiker toe en karamelliseer dit licht.
4. Blus het geheel met azijn en laat dit ongeveer 2 minuten sudderen. Voeg tomaten, kaneelstokjes en steranijs toe en laat dit 40-45 minuten op middelhoog vuur sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Verwijder kaneelstokje en steranijs.
4. Was intussen de lente-uitjes, dep deze droog en snijd ze in 3 stukken. Verhit olijfolie in een pan en bak de salsicce eromheen gedurende 8-10 minuten. Ongeveer lente-uitjes toevoegen 2 minuten voor het koken.
5. Verwijder de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd deze in de lengte. Serveer de aardappelen met sinaasappel-tomatensaus en lente-uitjes en serveer met.
Tip: Salsiccia is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Bij de aankoop van Salsiccia is een goede kwaliteit cruciaal voor de smaak.
