Skip to content
ChiversChivers
  • Home
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Nederlands
  • Engels
Gerechten

Salsiccia met gebakken aardappelen

Salsiccia met gebakken aardappelen en sinaasappel- en tomatensaus.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN

Gebruikte product: Chivers English Orange Marmalade

Voorbereidingstijd: ca. 30 minuten
Baktijd: ca. 30 minuten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten voor 2 porties:

Voor de gebakken aardappelen:
– 2 grote aardappelen
– 2 takjes rozemarijn
– Zout
– 6 eetlepels olijfolie

Voor de saus:
– 1 teentje knoflook
– 600 g tomaten
– 4 eetlepels olijfolie
– 100 g Chivers Engelse oranje marmelade
– 100 g suiker
– 80 ml witte wijnazijn
– 1 steranijs
– ½ kaneelstokje
– Zout
– peper

Voor de worst:
– 4 lente-uitjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 4 salsicce

Benodigd keukengerei: oven, bord, vork, aluminiumfolie, roest, fornuis, pan, mes, pan

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen, dep deze droog en prik rondom met een vork. Was de rozemarijn en schud deze droog. Breng de aardappelen op smaak met zout, besprenkel deze met olijfolie en wikkel ze met rozemarijn in aluminiumfolie. Kook 40-45 minuten op een middelhoog rek in de oven.
2. Schil in de tussentijd knoflook voor de saus en snijd deze fijn. Was de tomaten, dep deze droog en snijd ze grof. Verhit de olijfolie in een pan.
3. Voeg Chivers English Orange Marmalade en suiker toe en karamelliseer dit licht.
4. Blus het geheel met azijn en laat dit ongeveer 2 minuten sudderen. Voeg tomaten, kaneelstokjes en steranijs toe en laat dit 40-45 minuten op middelhoog vuur sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Verwijder kaneelstokje en steranijs.
4. Was intussen de lente-uitjes, dep deze droog en snijd ze in 3 stukken. Verhit olijfolie in een pan en bak de salsicce eromheen gedurende 8-10 minuten. Ongeveer lente-uitjes toevoegen 2 minuten voor het koken.
5. Verwijder de aardappelen uit de aluminiumfolie en snijd deze in de lengte. Serveer de aardappelen met sinaasappel-tomatensaus en lente-uitjes en serveer met.

Tip: Salsiccia is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Bij de aankoop van Salsiccia is een goede kwaliteit cruciaal voor de smaak.

Blijf up to date.
_________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de meest recente nieuwtjes en heerlijk recepten.

Distributeurs.
_________________

Buijs Best Foods
Willemsplein 2-4
5211 AK ’s-Hertogenbosch
www.buijsbestfoods.com
 

Volg ons op social media.
_________________

Bekijk ook onze social media en blijf op de hoogte!

W3Schools

  • Home
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Engels
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Cookie settingsACCEPTEREN
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN