Krokante cassave met Pittige Mango dip
Krokante cassave met Pittige Mango dip.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Alweer een paar jaar geleden dat ik een vergelijkbare hapje/snack op had. Laatst proefde ik de Mango Sinaasappel Jam van Chivers en ik dacht direct aan een krokante cassave met pittige mango dip. Soms bedenk ik recepten of smaak combinaties spontaan als ik iets proef, en zelfs in mijn slaap. Deze jam verleend zich perfect om ook hartige recepten mee te maken. Binnenkort kan je de Chivers producten ook kopen bij Jumbo. Zie hieronder het krokante cassave recept!
Ingrediënten:
● 3 eetlepels Chivers Mango Sinaasappel Jam *te vinden in het Jamschap 400 gram verse of Cassave uit de vriezer *Te vinden bij sommige supermarkten, groenteboer of toko
● 1 biologische citroen *1 eetlepel sap en 1 eetlepel citroenzest
● 1 kleine madame jeanet peper (fijngehakt en naar smaak toevoegen) *te vinden bij sommige supermarkten en toko’s
Benodigdheden:
● Frituurpan of ander pannetje
● Zesteur of handrasp
Bereidingswijze:
1. Als eerste schil je de (verse) cassaves, zet een pan met kokend water op en snijd ze in dunne frieten.
2. Kook ze in 8 minuten beetgaar, laat ze even uitdampen en zet de frituurpan aan of een pannetje met wat zonnebloem of een andere olie die je kan verhitten.
3. Frituur ze tot ze goudbruin zijn geworden en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken. Bestrooi wat citroenzest en een snufje zeezout / salt flakes eroverheen.
4. Nu ga je de mango dip maken, meng de mango sinaasappel jam met een eetlepel citroensap, citroenzest en de fijngehakte madame jeanette peper (naar smaak) kijk uit, want ze zijn redelijk pittig!
Benieuwd naar meer recepten met Chivers? Klik dan hier!
Smakelijk!
