Rode bietensoep met oranje filets
Rode bietensoep met oranje filets.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikte product: Chivers Lemon Curd
Voorbereidingstijd: ca. 40 minuten
Rusttijd: ongeveer 15 minuten
Kooktijd: ongeveer 40 minuten
Recept voor 2 porties soep:
Voor de garnituur:
– 40 g merg
– 40 g gele biet
– Zout
– Sugar
– 1 sinaasappel
– 1 steel peterselie
Voor de soep:
– 1 rode ui
– 400 g rode biet, voorgegaard
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 ml witte wijn
– 500 ml groentebouillon
– 200 ml sinaasappelsap
– Zout
– Peper
– Nootmuskaat, geraspt
– 2 eetlepels Chivers Lemon Curd
Benodigd keukengerei: mes, plank, schaaf, kommen, kachel, pot, rasp, blender
Voorbereiding:
1. Schil en marineer de goudsbloem en de gele biet. Kneed vervolgens kort in 2 kommen met zout en suiker, laat ongeveer 15 minuten staan en deze giet af.
2. Schil ondertussen de sinaasappel. Verwijder tegelijkertijd de witte huid. Was de peterselie, schud deze droog en pluk bladeren van de stengels.
3. Schil de ui en snijd hem grof in blokjes. Giet de rode biet af en verzamel het brouwsel. Rol de cake grofweg.
4. Verhit olijfolie in een pan en bak uien en rode biet. Blus af met witte wijn en laat deze ongeveer 2 minuten sudderen. Vul de groentebouillon en het sinaasappelsap bij en kook op matig vuur gedurende ongeveer 20 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer Chivers Lemon Curd erdoorheen. Pureer de soep.
5. Schenk soep met plakjes biet en oranje filets en garneer met peterselie.
