Geitenkaas crostini met Old English Marmalade
Geitenkaas crostini met citroen & Old English Marmelade.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Wat is er lekkerder dan een zacht geitenkaasje op een krokante crostini met zoet- frisse Old English Marmelade? Dit is een echt verwen hapje, voor op een kaasplankje, bij de borrel of als lekker tussendoortje! Deze Old English Marmelade is van het merk Chivers. Waar ik jullie de afgelopen maanden mee heb geïnspireerd om met de Lemoncurd aan de slag te gaan. Ze hebben een breed scala aan producten met citrusvruchten, te vinden in het jamschap!
Ingrediënten
● 2 eetlepels Chivers Old English Marmelade *Te vinden in het jamschap
● 1 biologische citroen (1 eetlepel sap & zest van een halve citroen)
● zachte geitenkaas *Kaasboer
● stokbrood of ciabatta
Benodigdheden
● oven
● handrasp
Bereidingswijze:
1. Als eerste ga je het stokbrood in dunne plakjes (halve centimeter) snijden en verwarm je de oven voor op 200 graden.
2. Vervolgens smeer je de crostini’s heel lichtjes in met wat extra vergine olijfolie en rasp je er wat citroenzest overheen. Verwarm ze voor ongeveer 6 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
3. Haal ze uit de oven en smeer ze ruim in met de zachte geitenkaas en smeer daar bovenop de Chivers Old EngLish Marmelade.
4. Gebruik de rasp of de zesteur om als laatste de citroenzest (rasp) over de geitenkaas crostini’s te verdelen. Dit ziet er niet alleen mooi en kleurrijk uit, maar is ook superlekker!
Smakelijk!
