Calamaretti op gebakken am choi
Calamaretti op gebakken am choi.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN>
Gebruikte product: Chivers English Orange Marmalade
Voorbereidingstijd: ca. 45 minuten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 2 porties:
– 4x am Choi
– 400 g calamaretti, klaar om te koken
– 1 rode chili peper
– 1 organische limoen
– 1 teentje knoflook
– 20 g gember
– 2 stelen van koriander
– 1 eetlepel Chivers English Orange Marmalade
– Zout
– Peper
– 100 ml olijfolie + iets om te bakken
– 1 theelepel zwarte sesam
Benodigd keukengerei: bord, mes, keukenpapier, rasp, kom, garde, kachel, pan
Voorbereiding:
1. Was de am choi, schud deze droog en snijd het in twee. Spoel de calamaretti koud, dep deze droog en halveer in de lengte.
2. Was chili, halveer deze in de lengte en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Was de kalk heet, dep droog, wrijf de huid uit en pers het sap eruit. Pel knoflook en gember en rasp ze fijn. Was koriander, schud droog en snipper fijn.
3. Mix Chivers English Orange met limoensap en geraspte kaas, knoflook, gember, koriander, zout en peper. Roer dan voorzichtig olijfolie er doorheen.
4. Verhit olijfolie in de pan. Voeg de choi toe, zout en bak 3-4 minuten. Verwijder de am Choi en bak Calamaretti scherp van alle kanten. Breng op smaak met zout en peper. Leg de choi en calamaretti op een bord, besprenkel met saus en besprenkel met sesamzaadjes.
Tip: smaakt ook met spinazie
