Gin en Bitter Sinaasappelsap
Gin en Bitter Orange.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Gebruikte product: Chivers Old English Marmalade
Ingrediënten voor 2 porties:
– 1 biologische sinaasappel
– 80 g Chivers Old English Marmalade
– 100 ml water
– 4 kardemompeulen
– 1 biologische citroen
– 1 takje rozemarijn
– 60 ml gin
– 1 eiwit (maat M)
Benodigd keukengerei: zester, schaal, mes, kom, garde, zeef, fruitpers, cocktailshaker, glazen (elk 200 ml)
Voorbereiding:
1. Was de sinaasappel en dep deze droog. Schil de schil in lange reepjes en plaats in een kom met ijswater.
2. Mix Chivers Old English Marmalade met water.
3. Extraheer de helft van de sinaasappel en voeg deze toe aan de cocktailshaker. Pers de citroen uit en voeg sap toe aan het sinaasappelsap. Was de rozemarijn en schud dit droog. Voeg gin en het chivers mengsel in dezelfde hoeveelheid toe met rozemarijn, kardemom en eiwit in de shaker en schud 2-3 minuten krachtig. Voeg ijs toe en schud ongeveer 30 seconden.
4. Vul glazen met ijsblokjes en verdeel de drank in 2 glazen (elk 200 ml). Vul het tot slot aan met de sinaasappelschil
Tip: de rest van het Chivers-mengsel blijft ongeveer 1 week goed afgesloten in de koelkast en kan worden gebruikt voor meer drankjes.
