Lemon cupcakes met ricotta-lemoncurd
Lemon cupcakes met ricotta-lemoncurd.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Deze maanzaad cupcakes, ook wel poppy seed cupcakes genoemd (heel populair op Pinterest) stonden al een hele tijd op to-do lijstje! De zwarte puntjes in de citroen cakejes zien er heel mooi en smaakvol uit. De combinatie met ricotta-lemoncurd is hemels! Zacht, romig & fris door de Chivers lemoncurd. Zie hieronder het citroen cupcakes met maanzaad & ricotta-lemoncurd recept.
Ingrediënten
● 1 biologische citroen (1 eetlepel sap & zest van een halve citroen)
● 3 eetlepels lemoncurd Chivers *te vinden in het jamschap van de supermarkt
● 1 bakje ricotta
2 eetlepels roomboter (Ongezouten)
Cupcakes
● 125 ml zonnebloemolie
zest van een halve citroen
75 ml water
125 gram bakmeel
2 eieren
50 gram suiker
2 eetlepels maanzaad
Benodigdheden
● cupcakes vormpjes (12 stuks)
● cupcakes ovenschaal (12 stuks)
● staafmixer
● oven
● spuitzak
Bereidingswijze:
1. Verwarm als eerste de oven alvast voor op 180 graden (hete lucht). Doe alles in een kom en meng dit goed door elkaar.
2. Zet 12 papieren vormpjes klaar en verdeel het beslag evenredig over de vormpjes.
3. Bak de cupcakes 15 minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze even afkoelen, voordat je de topping erop doet.
4. Nu ga je de ricotta-lemoncurd maken. Meng met een staafmixer de ricotta met de 2 eetlepels roomboter, citroenzest (van een halve citroen) en de 3 eetlepels lemoncurd.
5. Schep de ricotta-lemoncurd in de spuitzak, draai de zak goed strak en spuit op de cupcakes een mooie toef op, verdeel er voor de sier nog wat maanzaadjes overheen en eventueel wat citroenzest.
Smakelijk!
