Lemon-meringue sloffentaartjes
Lemon-meringue sloffentaartjes.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikte product: Chivers Lemon Curd
Ingrediënten voor 6 taartjes
Bodem:
Sloffenbodem (zie: recept sloffenbodem)
Topping:
Chivers lemon curd, 3 tl per gebakje
2 eiwitten
60 gram fijne kristalsuiker
60 gram poedersuiker
Instructies:
Laat de sloffenbodem helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept. Terwijl die aan het afkoelen is, kan je de meringue voorbereiden.
1. Klop de eiwitten met de fijne kristalsuiker bijna stijf. Voeg dan de poedersuiker toe en klop door tot de meringue stijf is en je er mooie pieken van kunt maken. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de meringue.
2. Verdeel over de sloffenbodems een laagje lemon curd (+/- 3 theelepels curd per gebakje). Neem de spuitzak en spuit op elk gebakje wat meringue.
3. Gebruik een crème brûlée brander om de meringue wat goudbruine accenten te geven. Als je geen brander hebt, kun je de taartjes ook kort even onder een hete grill zetten.
