Lemon curd trifle met rood fruit
Lemon curd trifle met rood fruit.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikte product: Chivers Lemon Curd
Ingrediënten (4 porties)
– 8-10 plakjes cake
– 1 portie mascarpone-crème
– 1 pot Chivers Lemon Curd
– Rood fruit naar keuze (gebruikt in dit recept: aardbeien, frambozen en bosbessen)
Voorbereiding
– Snijd de cake in plakjes en maak weer kleine blokjes. Dat werkt een beetje makkelijker met het later opbouwen van de lagen. Reinig ook het fruit en snijd de aardbeien in kleinere delen. De frambozen kunnen ook in lengte worden gehalveerd.
– Begin met het bouwen van de trifle. Je kunt hiervoor een potje of schaal gebruiken. Wanneer je glazen potten gebruikt, kan je de lagen goed zien.
– Met een beetje mascarponecrème maak je de eerste laag cake. Smeer hier vervolgens wat Chivers Lemon Curd over, gevolgd door een laag fruit. Ga door tot het glas vol is.
– Eindig met mascarponecrème waarvan je de bovenkant van het glas als het ware kunt sluiten. Dan nog wat Chivers Lemon Curd, maar niet helemaal tot aan de randen.
Je kunt de trifle meteen serveren, maar je kunt ze ook goed bereiden en in de koelkast bewaren tot je ze nodig hebt. Hoe langer je ze van tevoren maakt, hoe meer de smaken inwerken op het totale toetje. Houd er echter rekening mee dat de cake steeds zachter wordt. Dat is geen probleem, maar niet iedereen vindt dat leuk!
