Pear chutney met cilantro
Pear chutney met cilantro.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikt product: Chivers Ginger Jam
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Kooktijd: pprox .. 15 minuten
Voor 2 porties:
– 1 kleine rode ui
– 1 teentje knoflook
– 1 kleine rode chili peper
– 1 peer
– 3 eetlepels olijfolie
– 150 g Chivers Ginger Jam
– 60 ml witte wijnazijn
– 4 stelen van koriander
– Zout
– peper
Gebruiksvoorwerpen: plank, mes, fornuis, pot
Voorbereiding:
1. Schil de ui en de dobbelsteen. Pel knoflook en hak fijn. Was chili, halveer in de lengte en verwijder de zaden. Hak de pulp fijn. Was de peer en snij in fijne blokjes.
2. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de uien, knoflook en chili. Verhoog vervolgens het vuur, voeg Chivers Ginger Jam toe en laat ongeveer 3 minuten sudderen.
3. Voeg azijn toe en laat ongeveer 2 minuten sudderen. Voeg de perenblokjes toe en laat nog ongeveer 10 minuten op laag vuur sudderen. Verwijder vervolgens van het vuur en laat afkoelen.
4. Was koriander, schud droog en snipper fijn. Til de koriander onder de chutney op en breng op smaak met zout en peper.
Tip: de chutney duurt maximaal 2 weken in de koelkast en is de perfecte aanvulling op een kaasplateau met brood.
