Lemoncurd Sandwich met geitenkaas
Lemoncurd sandwich met geitenkaas.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Wie houdt er niet van lemoncurd? De lemoncurd van Chivers is de koningin in curds! Onlangs heb ik de Meringue Pie met lemoncurd recept gedeeld en nu een hartige versie, speciaal voor het kleurrijke pasen. Deze sandwiches zijn geïnspireerd op het lemoncurd en geitenkaas recept wat ik met de lemoncurd heb gemaakt voor de uitzending van RTL lifestyle & experience. De combinatie van zoet en hartig wordt steeds populairder en daar zijn deze lemoncurd sandwiches een goed voorbeeld van.
Het merk Chivers heeft traditionele Engelse producten van curds tot marmelades. Ze werken met de lekkerste citrusproducten en zijn te vinden op het jamschap in allerlei supermarkten. De producten zijn stuk voor stuk allemaal met kwaliteit gemaakt en bij dit recept past de zoet-frisse lemoncurd perfect!
Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
● 4 eetlepels Chivers Lemoncurd *te vinden op het jamschap in de supermarkt
● 1 biologische citroen
● verse tuinkers
● 1 rijpe avocado
● stokbrood of zuurdesembrood
Benodigdheden
● Handrasp
● Oven
Bereidingswijze
1. Het is een vrij simpel receptje, waarbij het lekker is als het brood even de oven in is geweest zodat de korst extra knapperig is. Verwarm daarom de oven voor op 200 graden. Smeer een beetje water over de bovenkant van het stokbrood en zet voor een paar minuten in de oven. Hierdoor wordt het extra krokant!
2. Laat het stokbrood even afkoelen en snijd dan in gelijke plakken. Smeer twee plakken van de 3 in met de lemoncurd en maak stapeltjes van 3 sandwiches met daartussen avocado en geitenkaas.
3. Verdeel ook een beetje verse tuinkers tussen de sandwich lagen. Serveer er wat vers gezette thee bij en geniet van je pasen!
Serveertip: Eet je liever een andere kaas? Oude of belegen kaas op de sandwich is ook lekker!
Smakelijk!
