Skip to content
ChiversChivers
  • Home
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Nederlands
  • Engels
Gerechten

Kipspiesjes van citroen met partjes en aioli

Kipspiesjes van citroen met partjes en aioli.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN

Gebruikte product: Chivers Lemon Curd

Voorbereidingstijd: ca. 40 minuten
Rusttijd: ongeveer 1 uur
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten voor 2 porties:

Voor de kipspiesjes:
– 400 g kipfilet
– ½ theelepel korianderzaad
– 1 biologische citroen
– 50 g Chivers Lemon Curd
– 7 eetlepels olijfolie
– Zout
– Peper
– Nootmuskaat, geraspt

Voor de aioli:
– 2-3 teentjes knoflook
– 50 ml melk (3,5% vet), kamertemperatuur
– Zout
– 140 ml zonnebloemolie

Overig:
– 300 g aardappelen, gekookt
– Zonnebloemolie om te frituren

Benodigd keukengerei: mes, karton, keukenpapier, mortel, rasp, kommen, koelkast, lange bak, staafmixer, fornuis, pan, 2 houten spiesen

Voorbereiding:

1. Spoel indien nodig de kippenborst af, dep het droog, verwijder overtollig vet en pezen en snijd het in de juiste positie. Roer koriander fijn. Was de citroen, dep droog en pel de schil.
2. Roer voor de marinade korianderzaad en citroen samen met Chivers Lemon Curd, 5 eetlepels olijfolie, zout, peper en nootmuskaat. Meng het vlees met de marinade en hou dit ongeveer 1 uur afgedekt.
3. Schil ondertussen de knoflook voor de aioli, hak en fijn pureer met melk en zout. Voeg dan druppel voor druppel olie toe, verhoog geleidelijk totdat een mooie witte crème is gevormd. Breng aioli op smaak met zout
4. Was de aardappelen en snijd in de lengte in plakjes van ongeveer. 1 cm. Snijd vervolgens in kolommen van ongeveer 1 cm breed en plaats deze in koud water.
5. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer. 100 ° C in een pot om te bakken. Verwijder de aardappelen uit het water, dep ze goed droog en bak ze in hete olie gedurende 7-8 minuten.
6. Verwarm de bakolie tot ongeveer. 170 ° C en frituur de aardappelen tot ze goudbruin zijn gedurende 4-5 minuten. Tap vervolgens af op keukenpapier en breng op smaak met zout.
7. Leg de kip op 2 houten spiesen. Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak spiesjes op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten, waarbij je deze regelmatig omdraait. Wees voorzichtig als de marinade karamelliseert en snel verbrandt.

Blijf up to date.
_________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de meest recente nieuwtjes en heerlijk recepten.

Distributeurs.
_________________

Buijs Best Foods
Willemsplein 2-4
5211 AK ’s-Hertogenbosch
www.buijsbestfoods.com
 

Volg ons op social media.
_________________

Bekijk ook onze social media en blijf op de hoogte!

W3Schools

  • Home
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Engels
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Cookie settingsACCEPTEREN
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN