Kipspiesjes van citroen met partjes en aioli
Kipspiesjes van citroen met partjes en aioli.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikte product: Chivers Lemon Curd
Voorbereidingstijd: ca. 40 minuten
Rusttijd: ongeveer 1 uur
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Ingrediënten voor 2 porties:
Voor de kipspiesjes:
– 400 g kipfilet
– ½ theelepel korianderzaad
– 1 biologische citroen
– 50 g Chivers Lemon Curd
– 7 eetlepels olijfolie
– Zout
– Peper
– Nootmuskaat, geraspt
Voor de aioli:
– 2-3 teentjes knoflook
– 50 ml melk (3,5% vet), kamertemperatuur
– Zout
– 140 ml zonnebloemolie
Overig:
– 300 g aardappelen, gekookt
– Zonnebloemolie om te frituren
Benodigd keukengerei: mes, karton, keukenpapier, mortel, rasp, kommen, koelkast, lange bak, staafmixer, fornuis, pan, 2 houten spiesen
Voorbereiding:
1. Spoel indien nodig de kippenborst af, dep het droog, verwijder overtollig vet en pezen en snijd het in de juiste positie. Roer koriander fijn. Was de citroen, dep droog en pel de schil.
2. Roer voor de marinade korianderzaad en citroen samen met Chivers Lemon Curd, 5 eetlepels olijfolie, zout, peper en nootmuskaat. Meng het vlees met de marinade en hou dit ongeveer 1 uur afgedekt.
3. Schil ondertussen de knoflook voor de aioli, hak en fijn pureer met melk en zout. Voeg dan druppel voor druppel olie toe, verhoog geleidelijk totdat een mooie witte crème is gevormd. Breng aioli op smaak met zout
4. Was de aardappelen en snijd in de lengte in plakjes van ongeveer. 1 cm. Snijd vervolgens in kolommen van ongeveer 1 cm breed en plaats deze in koud water.
5. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer. 100 ° C in een pot om te bakken. Verwijder de aardappelen uit het water, dep ze goed droog en bak ze in hete olie gedurende 7-8 minuten.
6. Verwarm de bakolie tot ongeveer. 170 ° C en frituur de aardappelen tot ze goudbruin zijn gedurende 4-5 minuten. Tap vervolgens af op keukenpapier en breng op smaak met zout.
7. Leg de kip op 2 houten spiesen. Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak spiesjes op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten, waarbij je deze regelmatig omdraait. Wees voorzichtig als de marinade karamelliseert en snel verbrandt.
