Kippenborst, pompoen en romige oranje saus
Kippenborst, pompoen en romige oranje saus.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN
Gebruikt product: Chivers Ginger Jam
Ingrediënten (7 grote slakken):
Voor het deeg:
· 600 g bloem
· 1 pck droge gist
· 100 g suiker
· 1 biologische citroen
· 2 eieren
· 150 ml melk
· 100 g zachte boter
· ½ theelepel kardemom
· 1 theelepel gemalen gember
Voor de vulling:
· 150 g zachte boter
· 4 eetlepels kaneel
· 8 eetlepels suiker
Voor decoreren:
· 1 eigeel
· 3 eetlepels melk
· 1 glas Chivers Ginger Jam
Voorbereiding
1. Plaats de bloem met de kardemom en gember in een grote mengkom. Verwarm de melk lauw (niet koken!). Zet samen met de suiker en de gedroogde gist in een lange bak en roer goed. Laat 10 minuten staan totdat de gist begint te blazen. Doe het melkmengsel in de kom met het meel. Voeg de zachte boter en de eieren toe en kneed alles met de deeghaken tot een elastisch deeg. Gedekt op een warme plaats gedurende ongeveer 1 uur.
2. Borstel een ovenvaste ronde bakvorm uit met boter. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het goed opnieuw met je handen. Rol ongeveer 1 cm dik uit tot een rechthoek. Borstel met 150 g zachte boter. Meng de kaneel met de suiker en verdeel gelijkmatig over de boter. Rol het deeg vanaf de lange kant op en druk ertussen zodat de slakken niet uit elkaar vallen. Snijd in 7 gelijke delen en plaats deze in de mal. Laat het nog 30 minuten gaan.
3. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Verdeel de kaneelbroodjes met een mengsel van eierdooiers en 3 eetlepels melk en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. Maak ondertussen de Chivers Ginger Jam vloeibaar in een pan op laag vuur. Wanneer de kaneelbroodjes klaar zijn, besprenkel met de gemberjam, laat het een korte tijd afkoelen en serveer het lauwwarm.
