Skip to content
ChiversChivers
  • Home
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Nederlands
  • Engels
Gerechten

Kippenborst, pompoen en romige oranje saus

Kippenborst, pompoen en romige oranje saus.
RECEPT DOOR: 🍋 THE LEMON KITCHEN

Gebruikt product: Chivers Ginger Jam

Ingrediënten (7 grote slakken):
Voor het deeg:
· 600 g bloem
· 1 pck droge gist
· 100 g suiker
· 1 biologische citroen
· 2 eieren
· 150 ml melk
· 100 g zachte boter
· ½ theelepel kardemom
· 1 theelepel gemalen gember

Voor de vulling:
· 150 g zachte boter
· 4 eetlepels kaneel
· 8 eetlepels suiker

Voor decoreren:
· 1 eigeel
· 3 eetlepels melk
· 1 glas Chivers Ginger Jam

Voorbereiding
1. Plaats de bloem met de kardemom en gember in een grote mengkom. Verwarm de melk lauw (niet koken!). Zet samen met de suiker en de gedroogde gist in een lange bak en roer goed. Laat 10 minuten staan ​​totdat de gist begint te blazen. Doe het melkmengsel in de kom met het meel. Voeg de zachte boter en de eieren toe en kneed alles met de deeghaken tot een elastisch deeg. Gedekt op een warme plaats gedurende ongeveer 1 uur.
2. Borstel een ovenvaste ronde bakvorm uit met boter. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het goed opnieuw met je handen. Rol ongeveer 1 cm dik uit tot een rechthoek. Borstel met 150 g zachte boter. Meng de kaneel met de suiker en verdeel gelijkmatig over de boter. Rol het deeg vanaf de lange kant op en druk ertussen zodat de slakken niet uit elkaar vallen. Snijd in 7 gelijke delen en plaats deze in de mal. Laat het nog 30 minuten gaan.
3. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Verdeel de kaneelbroodjes met een mengsel van eierdooiers en 3 eetlepels melk en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. Maak ondertussen de Chivers Ginger Jam vloeibaar in een pan op laag vuur. Wanneer de kaneelbroodjes klaar zijn, besprenkel met de gemberjam, laat het een korte tijd afkoelen en serveer het lauwwarm.

Blijf up to date.
_________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de meest recente nieuwtjes en heerlijk recepten.

Distributeurs.
_________________

Buijs Best Foods
Willemsplein 2-4
5211 AK ’s-Hertogenbosch
www.buijsbestfoods.com
 

Volg ons op social media.
_________________

Bekijk ook onze social media en blijf op de hoogte!

W3Schools

  • Home
  • Producten
  • Recepten
  • Contact
  • Engels
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Cookie settingsACCEPTEREN
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Noodzakelijk Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.