Gebraden kip met lemon curd
Ingrediënten hele kip (circa 3,5 pond) 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn 2 theelepels gehakte verse tijm 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 4 middelgrote teentjes knoflook, geplet 1/2 potje Chivers lemon curd 3 grote citroenen, in dikke partjes gesneden Instructies Verwarm de oven voor op 230 graden celsius. Spoel de kip af en […]
Ingrediënten
- hele kip (circa 3,5 pond)
- 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
- 2 theelepels gehakte verse tijm
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 4 middelgrote teentjes knoflook, geplet
- 1/2 potje Chivers lemon curd
- 3 grote citroenen, in dikke partjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden celsius.
- Spoel de kip af en dep deze droog met keukenpapier. Snijd het overtollige vet weg. Begin bij de nekholte en maak de huid van de borst en de drumsticks los door je vingers zachtjes tussen de huid en het vlees te duwen.
- Meng in een kleine kom de rozemarijn, tijm, zout, peper en knoflook. Wrijf het mengsel onder de huid en over de borst. Til de vleugelpunten over de rug en stop ze onder de kip.
- Leg de kip met de borst naar boven op een grillpan die bedekt is met kookspray. Prik meerdere keren in de huid met een vleesvork. Steek een vleesthermometer in het vlezige deel van de dij (raak het bot niet). Bestrijk de kip met Chivers lemon curd. Schik de partjes citroen rond de kip.
- Bak gedurende 30 minuten op 230 ° C. Verminder tot 180 ° F en bak nog een uur (of totdat de kip 80 ° C bereikt). Dek de kip losjes af met folie als deze te bruin wordt.
- Als de kip gaar is, haal je hem uit de oven en bedek je hem losjes met folie gedurende 10 minuten. Serveer met de citroenhelften.