Cupcakes met lemon curd botercréme
RECEPT DOOR: 🧁 Cupcakes by Eef
Recept Lemon Curd botercrème
• 30 ml water
• 100 gr suiker
• 1,5 eiwitten
• 170 gr boter op kamertemperatuur
• 50 gr lemon curd
Benodigdheden: voedselthermometer, mixer
Met dit recept kun je ongeveer 10 cupcakes versieren.
Meng in een steelpannetje het water met de suiker. Scheid in een vetvrije beslagkom de eiwitten van het eigeel (het eigeel heb je niet nodig). Laat het suikerwater koken tot er een suikersiroop van 120 graden ontstaat. Ondertussen de eiwitten stijf kloppen met de mixer. Schenk de suikersiroop in een constante dunne straat bij de eiwitten terwijl je blijft mixen. De eiwitten worden nu gaar door de suikersiroop en vermenigvuldigen zich zichtbaar, het mengsel wordt 2x zo veel. Voeg wanneer het mengsel volledig is afgekoeld de boter in kleine stukjes toe en mix tot het volledig is opgenomen. Het kan iets gaan schiften, maar dat is niet erg, dit klop je er uiteindelijk uit. Doe de lemon curd erbij en mix het goed door elkaar. Je hebt de juiste substantie als je er met een spatel een baan in kan trekken en deze blijft staan. Dit kan echt even duren, dus wees geduldig en geef niet te snel op!
Cupcakebeslag
• 100 gr bloem
• 5 gr bakpoeder
• 100 gr suiker
• Mespunt zout
• 0,5 ei
• 90 ml melk
• 30 ml zonnebloemolie
• Vanille extract (scheutje)
Benodigdheden: mixer, zeef, garde, cupcaketray, papieren cupcakevormpjes
Met dit recept kun je ongeveer 10 cupcakes maken.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Mix in een andere kom het ei met de melk, de zonnebloemolie en het vanille extract. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op een lage stand, tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens 10 seconden op de hoogste stand.
Vul de cupcake vormpjes voor de helft met het beslag, plaats ze in de oven en bak ze ongeveer in 23 minuten gaar. Zeker weten dat ze gaar zijn? Prik er met een cocktailprikker in, als deze er droog uit komt zijn de cupcakes gaar.
Neem een spuitzak en spuit de al eerder gemaakte lemon curd botercrème op de cupcakes. Maak ze af met wat feestelijke sprinkels en genieten maar!
