Zalmcarpaccio met bladerdeeg orange marmalade kussentjes
Recept door: @samanthaskitchenn
Ingrediënten:
Fruity orange marmalade
100 gram gerookte zalm
kruiden roomkaas
gedroogde dille
sjallotje
rol verse bladerdeeg
tuinkers
1 eierdooier + 1 el melk
Bereiding:
Zo maak je de bladerdeeg kussentjes.
Vouw het bladerdeegvel open en snij hier kleine rechthoekjes uit.
Leg in het midden van elk rechthoekje bladerdeeg orange marmalade en leg hier een weer een rechthoekje op.
Druk de zijkanten van het bladerdeeg dicht met een vorkje.
Leg de kussentjes op een bakplaat met een vel bakpapier.
Herhaal dit met de rest van het bladerdeeg.
Ik haalde ongeveer 30+ marmalade kussentjes uit het deeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kommetje de eierdooier met de melk en smeer hier de kussentjes mee in.
Strooi er wat gedroogde dille overheen.
Zet de bladerdeeg kussentjes ongeveer 15 minuten in de oven.
Hou wel in de gaten dat ze niet te bruin worden.
Maak je carpaccio op.
Verdeel de gerookte zalm, sjalot ringetjes en tuinkers op het bord.
Leg wat van de orange marmalade kussentjes tussen de gerookte zalm.
Doe de kruidenroomkaas en orange marmalade in 2 aparte spuitzakken met mondje. Maak enkele toefjes marmalade en roomkaas op de carpaccio.
*Creëer de ultieme smaakbeleving door de gerookte zalm met toebehoren op de kussentjes te leggen.
