Oosterse Ginger jam stoofvlees
Recept
Ingrediënten:
700 gram runder riblappen
2 uien
1 Spaanse rode peper
verse koriander (handjevol)
1 el vissaus
1 limoen
3 el Ginger jam (Chivers)
1 1/2 el maizena
zeezout
zwarte peper
3 el zonnebloemolie
Bereiding:
Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.
Snij het vlees en de uien in blokjes.
Rasp de limoen en pers het sap eruit
Hak de knoflook, rode peper en koriander fijn (verwijder de zaadjes uit de peper)
Verhit een braad/stoofpan op het vuur met olie en bak hier het vlees op hoog vuur bruin met zout en peper.
Zet het vuur lager en voeg de uien, knoflook, rode peper en koriander aan toe.
Voeg na 5 minuten de vissaus, het limoensap + rasp en 370 ml gekookt water toe.
Laat het vlees met de deksel op de pan 1 uur stoven.
Voeg dan de ginger jam toe en stoof het vlees nog een half uur verder.
Haal wat vocht uit de pan en doe dit in een kommetje.
Roer hier de maizena goed doorheen.
Vervolgens doe je dit terug in de pan, roer goed door.
Laat het vlees nog 15 minuten opstaan.
Serveer de Oosterse Ginger jam stoofvlees met gegrilde mini paksoi en gefrituurde aardappelballetjes.
